Street Fighter 6 Closed Beta Test på PS5 har 2FR+ Input Lag vid 4K-upplösning vs 1080p

Den andra Street Fighter 6 Closed Beta avslutas idag, med spelare från Steam, PlayStation Network och Xbox Live som går samman och slåss mot varandra. Registreringar gjordes tidigare denna månad och gav samma lista med åtta karaktärer från i oktober. En specifik notering är att spelare kan minska spelets inbyggda inmatningsfördröjning genom olika metoder.

Som tur är så har folk gjort det sammanställde data i en tråd på ResetEra, som vi ska bryta ner nu. Följande siffror fångades på en PlayStation 5-konsol som kör spelet med en 120hz-skärm som kan 4K. Resultaten kan visas i grafen från kimagre gaming nedan.

Den lägsta nivån av ingångsfördröjning, åtminstone, enligt dessa data, kommer från att spela spelet med 1080p-upplösning med en uppdateringsfrekvens på 120hz. Det bör noteras att läget Input Delay Reduction är inaktiverat med den kompilerade datan. På andra sidan av spektrumet orsakar körning av Street Fighter 6 i 4K med 60hz uppdatering en ökning med 1,75 bildrutefördröjning jämfört med 1080p60hz (mellanmåttet i detta scenario).

Realistiskt sett skulle du vilja ha den lägsta mängden tillgänglig ingångsfördröjning, och dessa små fördröjningsförändringar kan verkligen ha betydelse på en hög nivå. Samtidigt länkade kimagre gaming också en tweet som sammanställde data för Xbox Series X|S-versionen i den sista betaversionen som en referenspunkt, som du kan se nedan.

Sammantaget en ganska anständig förbättring från den senaste betan för ungefär två månader sedan. I en perfekt värld skulle 4K-upplösningarna inte orsaka ett så stort hopp i inmatningsfördröjning, men det är fortfarande flera månader mellan den här andra betaversionen och spelets officiella release, så det finns mycket uppenbart tid för Capcom att göra mer finjustering och minskningar.

Vi kommer att fortsätta uppdatera när mer information om Street Fighter 6 släpps. Street Fighter 6 släpps den 2 juni 2023 på PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S och PC via Steam.

Dela den här historien

Facebook

Twitter


Lämna en kommentar