NVIDIA Shield avslutar GameStream Service och rekommenderar Steam Link Plus GeForce NU som ersättningar

NVIDIA har nyligen meddelat att bolagets GameStream-tjänst från sina produkter Shield TV och Shield TV Pro. Shield TV har varit en stapelvara på Android Set-Top-box-marknaden och har haft en rejäl prislapp. För funktionalitet kan systemet inte bara använda Android-speltitlar på enheten, som drivs av Tegra X1+-processorn och en integrerad 256-kärnig GPU, utan också effektivt utnyttja lokala molntjänster. Mjukvaran GameStream är dock ganska förlegad, vilket det gröna teamet har valt att ta bort från sina Shield TV-produktlinjer.

NVIDIA avbryter GameStream-tjänsten, vilket tvingar användare att använda Steam eller företagets proprietära molntjänst för fortsatt spelande

Användare har nyligen skickats e-post från NVIDIA, där de säger att från och med februari 2023 kommer NVIDIA att upphöra med stödet för GameStream, vilket kommer att ändra NVIDIA Games-applikationen och avbryta möjligheten att streama spel från en lokal dator. NVIDIA Games-appen använder GeForce RTX- och GTX-modeller för att trådlöst strömma spel till NVIDIA Shield TV- och Shield TV Pro-produkter i 4K-upplösningar med 60 bilder per sekund med lägsta latens.

NVIDIAs GameStream EOS-avisering skickas till användare.  Bildkälla: NVIDIA via VideoCardz.

NVIDIA rekommenderar användare att använda Steam Link genom företagets GeForce NOW-mjukvara, vilket skulle kräva att en användare använder Steam för sina spel (om de inte redan är det) eller betalar för GeForce NOW molnspeltjänst för att få sina spel. Redditor-användare rekommenderar några olika alternativ till NVIDIAs tjänster, två applikationer som heter Sunshine och Moonlight.

NVIDIA Shield avslutar GameStream Service och rekommenderar Steam Link Plus GeForce NU som ersättning 1

Borttagningen av GameStream från TV-serien Set-Top Shield-produkter är oklart för nuvarande användare och hur det skulle påverka funktionaliteten. NVIDIA har ännu inte tagit bort reklam för NVIDIA GameStream på sin webbplats, vilket kan förvirra nya användare som inte är medvetna om ändringarna.

AMD erbjuder en liknande tjänst som NVIDIA som heter AMD Link, som företaget stöder fullt ut och nyligen tillkännagav expansionen av sin egenutvecklade streamingtjänst. Företagets tjänst använder AV1 RX 7900-kodaren, vilket tillåter upp till fyra spelare på en enda speldator.

NVIDIA GeForce NOW har tre alternativ för medlemskap, allt från gratis till så högt som $19,99 per månad eller $99,99 för sex månader. Användare som väljer den högsta nivån får tillgång till en molndator med ett GeForce RTX 3080-grafikkort och RTX aktiverat, åtta timmars användning i 4K-upplösningar och upp till 120 bilder per sekund.

Nyhetskällor: VideoCardz, NVIDIA, Reddit

Dela den här historien

Facebook

Twitter


Lämna en kommentar