Bungies nya IP verkar vara ett tredje-persons actionspel som använder Destiny 2:s motor

Det är ingen hemlighet att Bungie, den Bellevue-baserade spelutvecklaren känd för Marathon, Myth, Oni, Halo och Destiny, arbetar på en helt ny IP.

I juni 2018 fick Bungie en investering på 100 miljoner dollar från NetEase för att bli en multifranchisestudio. Vid den tiden sa Bungies vd Pete Parsons:

Detta nya partnerskap kommer att göra det möjligt för oss att accelerera vår globala vision samtidigt som vi bygger nya team som är dedikerade till att leverera helt nya upplevelser. NetEase skapar och driver några av de mest populära spelen på planeten. Vi ser fram emot att de kommer med sin erfarenhet när vi går in i detta nya kapitel i Bungies historia.

Bara några månader senare hittades ett nytt varumärke för ett projekt som heter Matter. Bungie var tyst ganska länge innan hon tillkännagav sina uppdaterade tillväxtplaner i början av 2021. Studion avslöjade sina planer på att flytta in i ett mycket större kontor till hösten 2022, vilket också skulle underlätta dess mål att släppa minst en ny IP till 2025.

Ett nytt jobböppning för en ledande spelingenjör indikerar nu att spelet kommer att vara ett tredjepersons actionspel, i en avvikelse från Halo och Destiny eftersom båda spelen endast var spelbara i förstapersonsvy. Intressant nog, en tidigare version av jobböppningen (fångad av The Game Post) nämnde också att projektet skulle utvecklas med Bungies egen Tiger Engine, samma som användes för Destiny 2.

Det är oklart om jobbannonsens efterföljande ändringar gjordes för att studion ännu inte var redo att offentligt tillkännage motorn eller för att projektet sedan dess har bytt motor. I alla fall, om det planerade lanseringsfönstret 2025 håller, finns det en chans att vi kan höra något konkret om den nya Bungie IP någon gång nästa år. Under tiden är det värt att påminna om att ett rykte nyligen tyder på att studion skulle kunna återuppliva Marathon IP genom ett extraktionsskjutspel. Detta skulle sannolikt vara ett annat projekt eftersom Marathon uppenbarligen inte är en ny IP.

Studion arbetar hårt för att släppa nästa Destiny 2-expansion, Lightfall, som planeras att lanseras den 28 februari. Som en påminnelse förvärvades Bungie av Sony tidigare i år i en affär på 3,6 miljarder dollar. Dess projekt kommer att förbli multiplattformar.

Dela den här historien

Facebook

Twitter


Lämna en kommentar