Apple tittar aktivt på en iMac Pro-arbetsstation med ett M-Series-chip, men inga ord vid lansering

Det har gått fem år sedan iMac Pro lanserades, och även om den senaste rapporten hävdar att Apple arbetar på att introducera en uppdatering som kommer att innehålla en egen chipset, finns det inget fastställt lanseringsdatum. Det verkar som att företaget upplever liknande problem med denna arbetsstation som det är med sin Mac Pro.

Apple kan minska iMac Pro:s tjocklek, men dess höga prislapp kan göra slut på chanserna att bli en framgångsrik produkt

Nya iMac Pro-modeller lades på hyllan från Apples onlinebutik för länge sedan, vilket kan ha antytt att teknikjätten skulle introducera en modell som bär en M-serie SoC. Tyvärr är det inte så, men enligt Bloombergs Mark Gurman i sitt senaste ’Power On’-nyhetsbrev har företaget inte gett upp en lansering. Det enda problemet är att det inte finns någon konkret uppskattning av när produkten kommer att lanseras.

”Företaget fortsätter också att titta på en avancerad iMac Pro med Apple-kisel, men den maskinen har drabbats av interna förseningar av liknande skäl som Mac Pro.”

iMac Pro kommer sannolikt att få en omdesign, som M1 iMac. En tidigare designläcka avslöjade att ”All in One”-arbetsstationen skulle ha en boxigare design och reducerade ramar, tillsammans med en Space Grey-finish. När det gäller de interna specifikationerna var ryktet att maskinen skulle vara utrustad med en 27-tums mini-LED, plus SoC-konfigurationer av M1 Pro och M1 Max, samma styrkretsar som finns i 2021 års MacBook Pro-sortiment.

Intel-baserad iMac Pro med högupplösta bildskärmar

Tyvärr förverkligades aldrig Apple Silicon iMac Pro, och problemet kan ha att göra med dess placering i den nuvarande serien. Med Mac Studio redan en kompakt och kapabel enhet kan iMac Pro ha problem med att locka kunder, särskilt om den har en hög prislapp. Tänk på att Apple-produkter av arbetsstationsklass aldrig har varit billiga, med Intel-baserade iMac Pro från 4 999 USD.

Så om Mac Studio erbjuder liknande prestanda samtidigt som det sparar kunden lite pengar, skulle det senare vara det självklara valet för majoriteten av köpare. I vilket fall som helst är det möjligt att Apple förbereder en kraftigt kraftfull M-serie chipset för iMac Pro, så vi kommer att hålla dig uppdaterad om det senaste.

Dela den här historien

Facebook

Twitter


Lämna en kommentar